Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМоментально зникають у роті та на столі – приголомшливо повітряні грецькі медові...

Моментально зникають у роті та на столі – приголомшливо повітряні грецькі медові пампушки

Этот материал также доступен на русском языке
Лукумадес, один із найзнаменитіших десертів Греції, роблять такого розміру, щоб їх можна було класти до рота один за одним. Хрусткі, легкі, розраховані всього на один укус, ці маленькі смакові бомбочки – приголомшливий десерт, який оцінять ваші улюблені ласуни.

Лукумадес або, як їх ще називають турки, локмас являють собою повітряні невеликі кульки з тіста, які обсмажуються, а потім просочуються солодким медовим сиропом. Також їх можна посипати корицею, будь-якими товченими горіхами або кунжутом. 

Інгредієнти

  • борошно пшеничне – 250 г,
  • вода – 200 мл,
  • пудра цукрова – 1 ч.л,
  • дріжджі сухі – 1 ч.л,
  • кориця мелена – 1 ч.л,
  • олія соняшникова – 420 г,
  • мед – 15 г,
  • фісташки або мигдаль – за бажанням,
  • кунжут – за бажанням.

Раніше ми писали, як приготувати неймовірно соковиту рульку до святкового столу.

Приготування 

  1. Висипте борошно, цукор, сухі дріжджі, корицю та сіль у глибоку миску і ретельно змішайте всі інгредієнти.
  2. Перемішайте в окремій місткості 20 мл рослинної олії та 2/3 меду з теплою водою. 
  3. Додайте в кілька етапів сухі інгредієнти в рідкі, збиваючи суміш міксером на середній швидкості протягом 3-5 хвилин. У вас має вийти тісто однорідної консистенції. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою і поставте в тепле місце, щоб воно підійшло приблизно на 45-60 хвилин.
  4. Підготуйте велику тарілку, застелену паперовим рушником, і розташуйте її поруч із плитою. У глибоку широку пательню налийте рослинну олію, щоб заповнити пательню тільки наполовину, і прогрійте олію на середньому вогні до 170°С.
  5. Змастіть заздалегідь руки олією та сформуйте пампушки розміром із волоський горіх. Обсмажуйте їх у розігрітій олії до золотистого кольору невеликими порціями та не забувайте їх часто перевертати. Розраховуйте, що на кожну партію піде приблизно 3-4 хвилини.
  6. Дістаньте лукумадес шумівкою і викладіть на тарілку з паперовим рушником. Змастіть пончики зверху медом і посипте корицею, кунжутом або горіхами на свій смак.

Десерт їдять за допомогою виделки, але іноді лукумадес подають насадженими на шпажки. Лукумадес зазвичай подають на десерт, але в Греції їх часто подають до сніданку або як перекус.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Заборона виплат пенсій та багато іншого: що саме передбачає пакет допомоги США (відео)

Щомісяця зникає 100 тисяч пенсіонерів – шокуючі цифри Пенсійного фонду (відео)

Нове на сайті