Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКакой сегодня праздник: 4 декабря - Международный день объятий

Какой сегодня праздник: 4 декабря – Международный день объятий

Этот материал также доступен на русском языке
Сегодня воскресенье 4 декабря 2022 года. 338-й день года по григорианскому календарю. До окончания года остаётся 27 дней.

Яке сьогодні свято: 4 грудня – Міжнародний день обіймів
Сьогодні неділя 4 грудня 2022 року. 338-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року залишається 27 днів.

За церковним календарем 4 грудня у православному календарі святі не згадуються. Тож у четвертий день зими іменини ніхто не відзначає.

Які свята відзначають 4 грудня

Сьогодні відзначається Міжнародний день обіймів та День частування птахів.

Міжнародний день обіймів

Прекрасне душевне свято – День обіймів. У цей день люди обіймаються просто так із незнайомцями. Вважається, що обійми дарують душевне тепло та заряджають позитивною енергією.

Хто і коли вигадав День обіймів, достеменно невідомо. Але пальму першості віддають австралійським студентам. За легендою, у 70-х роках молодик приїхав до Сіднея і, почуваючись самотнім, став біля аеропорту з табличкою «Безкоштовні обійми». Люди недовірливо обходили стороною дивного юнака, але пізніше на нього звернула увагу жінка, яка зізналася, що залишилася одна і їй потрібні обійми, щоб хоч трохи відволіктися від самотності. Пізніше про цю подію дізналися студенти, які й стали основоположниками свята – молоді люди придумали цього дня обійматися один з одним просто так, висловлюючи тим самим підтримку, увагу та заряджаючи позитивними емоціями.

У церковних знаменних днях сьогодні – свято Введення у храм Пресвятої Богородиці.

Цей день в історії

У цей день 1808 року Наполеон скасував Інквізицію в Іспанії.

4 грудня 1918 р. Президент США Вудро Вільсон відплив до Європи на Версальську мирну конференцію. Це перший випадок, коли найвища посадова особа Штатів виїхала за межі країни.

Цього ж дня в 1946 році в Москві на заводі малолітражних автомобілів зібрали перший легковик. Транспортний засіб отримав назву “Москвич-400”.

1954 року в Організації Об’єднаних Націй дійшли висновку про необхідність створення Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

4 грудня 1971 року американська компанія General Motors відкликала з продажу 6 700 000 автомобілів, тому що у їхніх двигунів виявили критичний дефект. Це найбільша у світі добровільна саморекламація виробу.

1980 року розпався культовий рок-колектив Led Zeppelin.

Нове на сайті