П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 4 грудня: під впливом антициклону

Прогноз погоди в Україні на неділю, 4 грудня: під впливом антициклону

Этот материал также доступен на русском языке
У неділю погодні умови в нашій країні визначатимуться південно-західною периферією великого антициклону «Erik», що розкинувся на всю Східну Європу та Зауралля.

За рахунок того, що даний антициклон сформований у холодному повітрі арктичного походження, то в межах його впливу приземна температура повітря досить низька, особливо в районах зі сніговим покривом. Ось і в Україну завдяки стійким східним вітрам надходить прохолодне та сухе континентальне повітря. Середньодобові температури очікуються на 1 – 3 °С нижче за норму, на Закарпатті завдяки горам, які затримують холодну повітряну масу зі сходу, збережеться тепла погода.

Відзначимо також і аномально високий атмосферний тиск, який до неділі у східних та північних областях досягне 1045 – 1047 гПа (784 – 785 мм рт. ст.), на решті території України коливатиметься в межах 1030 – 1040 гПа (772 – 780 мм) .ст.). На це слід звернути увагу особливо людям з метеозалежністю та хронічними захворюваннями серцево-судинної системи. Оскільки протягом кількох днів у Приазов’ї та Північному Причорномор’ї спостерігається сильний вітер східної чверті, то над акваторією Азовського моря та в деяких районах Чорного моря можуть спостерігатися зганяння-нагінні явища (тобто зміни рівня води біля берегів водойми під дією сили вітру). Поступово протягом кількох наступних діб швидкість вітру знижуватиметься, а водночас і ступінь згаданого гідрологічного явища.

Погода на неділю, 4 грудня

Збережеться погода без опадів на всій території країни. Лише на крайньому півдні Херсонської області в Криму вдень можливі невеликі опади у вигляді мряки та мокрого снігу. Вітер східної чверті, 7-12 м/с, у Приазов’ї окремі пориви до 15-17 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -8…-3°С, у Сумській та східних областях похолодає до -8…-12°С; на півдні Одеської області, у Криму та на Закарпатті близько 0 °С. Вдень стовпчики термометрів покажуть значення -6…-1 °С; на Закарпатті, півдні Одеської області та в Криму 0…+5 °С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні