П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКількість українських біженців збільшилась у Європі майже на чверть мільйона

Кількість українських біженців збільшилась у Європі майже на чверть мільйона

Этот материал также доступен на русском языке
За даними ООН, з початку війни з України виїхало 14,59 млн людей. Цифра наводиться без урахування потоку на в'їзд.

За місяць кількість українських біженців збільшилась у Європі майже на чверть мільйона (243 тис) і становить зараз 4 млн 426 тисяч.

Дані наводить Управління верховного комісара ООН у справах біженців

Найбільше українських громадян зі статусом тимчасового захисту перебувають у Польщі (1 млн. 469 тис.). Далі йдуть Німеччина, Чехія, Італія та Іспанія.

У першій десятці є ще

  • Болгарія (142,81 тис),
  • Велика Британія (138,4 тис),
  • Франція (105 тис.).

За даними ООН, найбільше біженців зі статусом тимчасового захисту у Польщі – 1,409 мільйона. За даними польської Прикордонної служби, з початку повномасштабної війни в Україну до Польщі прибуло 6,432 мільйона осіб, а у зворотному напрямку виїхало 4,466 мільйона.

Слідом йдуть Німеччина та Чехія, де кількість зареєстрованих для тимчасового захисту біженців з України становить відповідно 709,15 тисяч та 438,93 тисяч відповідно.

Загалом, за даними ООН на 27 вересня, з України з 24 лютого було зафіксовано 13,380 мільйонів виїздів, тоді як в’їздів (без даних Угорщини, Росії та Білорусі та з 28 лютого) – 6,257 мільйона.

Нагадаємо, у липні Польща спростила правила отримання “карти поляка” для громадян України, які отримали притулок після російського вторгнення.

Також відомо, що українським громадянам, які тимчасово перебувають у Польщі, видаватимуть електронні посвідчення, що дозволяють перетинати кордони країн Євросоюзу та виїжджати за його межі.

За даними ООН, з початку війни з України виїхало 14,59 млн людей.

Цифра наводиться без урахування потоку на в’їзд.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні