П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЖитлові субсидії українцям виплачуватиме Пенсійний фонд: як не залишитися без допомоги

Житлові субсидії українцям виплачуватиме Пенсійний фонд: як не залишитися без допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні з 1 жовтня розпочалася передача функцій призначення та виплати житлових субсидій від органів соціального захисту до Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Так, у прес-службі зазначили, що громадянам, які вже отримують житлову субсидію, не потрібно звертатися до органів соціального захисту населення чи органів Пенсійного фонду України. Вони й надалі отримуватимуть призначену їм житлову субсидію у обраний спосіб: на банківський рахунок чи через поштове відділення.

Громадяни, які не можуть самостійно сплачувати житлово-комунальні послуги та ще не встигли звернутися за призначенням житлової субсидії, можуть це зробити у будь-який час, у тому числі протягом опалювального сезону. Важливо, що у разі звернення за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального сезону вона призначається з початку такого сезону. Для призначення житлової субсидії потрібно подати заяву та декларацію за встановленими формами (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF#Text ) одним із наступних способів:

  • поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання – до 30 листопада 2022 року;
  • особистим візитом до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Портал Дія – незалежно від місяця звернення;
  • поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України – з 1 грудня 2022 року.

До Пенсійного фонду України щодо призначення житлової субсидії можна звертатися з 1 грудня 2022 року до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання. Наприклад, громадяни, які мешкають у Донецькій чи Київській області, зможуть звернутися за її призначенням у Сумах чи Львові. Таким чином, звернутися з питань призначення субсидій громадяни можуть:

  • до органу соціального захисту населення за місцем проживання;
  • до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідного територіального товариства;
  • до посадових осіб центру надання адміністративних послуг;
  • через Портал Дія;
  • до сервісного центру Пенсійного фонду України з 1 грудня;
  • через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України з 1 грудня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, до якого числа потрібно подати заяву на субсидію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні