П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЖитлові субсидії на новий опалювальний сезон: до якого числа треба встигнути подати...

Житлові субсидії на новий опалювальний сезон: до якого числа треба встигнути подати заяву

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців втратили роботу і вже сьогодні думають, як оплачуватимуть рахунки за комуналку взимку, особливо платіжки за опалення. Один із виходів із ситуації – оформити субсидію на оплату житлових послуг.

Українцям, які вперше планують звернутися по житлові субсидії, нагадали про терміни подання заявок. Якщо в них не вкластися, то допомогу призначать не з початку сезону, а з дати звернення. Про це розповіла голова Головного управління Пенсійного фонду України (ПФУ) у Миколаївській області Олена Сичугова, пише Суспільне.

За словами Олени Сичугової, ті споживачі, які раніше не отримували субсидії та хотіли б мати державну допомогу на поточний опалювальний сезон, мають подавати заявки не пізніше ніж через два місяці від старту сезону — до 15 грудня.

“Подаються заяви для нових клієнтів протягом усього опалювального сезону. Але якщо людина претендує на повернення (субсидії. — Ред.) до 15 жовтня — подає заяву у листопаді чи грудні. Таку заяву вона має подати до 15 грудня, щоб ми повернулися і призначили їй субсидію від початку опалювального сезону”, – уточнила вона.

Тоді як після 15 грудня субсидії призначатимуться з місяця, в якому було подано заяву та декларацію. У той же час принцип розрахунку субсидій не змінився. Просто з грудня субсидії призначатиме Пенсійний фонд.

Тим, хто раніше отримував субсидію, її призначать автоматично, якщо немає жодних змін у складі сім’ї. Тим, хто втратив роботу та претендує на отримання субсидії, необхідно перебувати на обліку в Центрі зайнятості.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто має право отримувати компенсацію на придбання твердого палива та газу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні