Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні спростили надання пільгових кредитів на житло для переселенців

У Кабміні спростили надання пільгових кредитів на житло для переселенців

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті Міністрів України розширили програму пільгових кредитів на житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Після початку повномасштабної війни кредитування за цією програмою було припинено та відновлено на початку серпня. Житло в кредит можна придбати за ставкою 3% на рік.

Про це розповіли у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наразі переможці відбору отримують можливість взяти кредит на житло, яке реконструйовано не більше 35 років тому (раніше – 25 років).

При цьому переможець має право обрати житло в іншій адміністративно-територіальній одиниці, ніж та, яка зазначалася у заяві про намір отримати кредит.

Також збільшено максимальний термін кредитування до 30 років (раніше — 20 років) та подвоєно нормативну площу житла на одного громадянина, яка тепер становить 52,5 кв. м (раніше – 21 кв. м).

Передбачено можливість кредитних канікул у разі знищення або пошкодження житла, взятого в кредит, якщо це сталося з 24 лютого 2022 внаслідок військової агресії РФ. Протягом цих канікул позичальника буде звільнено від сплати основного платежу та відсотків. Потрібно буде надати інформацію про пошкодження нерухомості до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. У разі знищення житла кредитні канікули триватимуть до моменту отримання громадянином компенсації за знищений об’єкт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто може не платити за комуналку під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні