Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВіялові відключення електроенергії: названо регіони, де вводять графіки аварійних відключень

Віялові відключення електроенергії: названо регіони, де вводять графіки аварійних відключень

Этот материал также доступен на русском языке
Через обстріл рашистами енергетичної інфраструктури в Україні виникли проблеми з енергозабезпеченням. Тому в уряді ухвалили рішення застосувати віялові відключення, доки ситуація не стабілізується.

У Києві та Київській області було запроваджено графіки аварійного відключення електропостачання. Як повідомили у компанії ДТЕК, це роблять, щоб збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, пише РадіоСвобода.

За даними КМДА, енергетики не планували обмежувати споживання електроенергії, але через збільшення обсягів змушені застосувати графік обмеження. У Києві всі адреси розділили на 3 черги, щоб обмежувати постачання світла по черзі. Відключення не перевищуватимуть 4 години. З графіками обмежень енергоспоживання у Києві можна ознайомитись тут , у Київській області – тут .

Про віялові відключення також повідомляють на Сумщині. Графік відключень в ОВА обіцяють надати з 12 жовтня – це пов’язано з налагодженням системи, яка поки що працює в аварійному режимі.

На Черкащині також застосували графік аварійних відключень першої черги. В ОВА заявляють про часткове відключення Городищенської, Смілянської, Жашківської, Звенигородської та Уманської філій «Обленерго».

Хоча й енергооб’єкти Чернігівщини не постраждали через масований російський обстріл, в області було введено графіки аварійних відключень, зазначають у «Чернігівобленерго».

У Вінницькій області після російських атак на вводять «режим тотальної економії електроенергії».

Після масованих обстрілів об’єктів енергетики 10 та 11 жовтня українців закликають обмежити електроспоживання з 17:00 до 22:00. Це можна зробити, не включаючи енергоємні прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що уряд ухвалив важливе рішення щодо електроенергетики.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні