Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи втягне РФ Білорусь у війну з Україною – відповідь військового експерта

Чи втягне РФ Білорусь у війну з Україною – відповідь військового експерта

Этот материал также доступен на русском языке
Українців практично щодня попереджають, що Білорусь може приєднатися до РФ. Хоча вона вже давно втягнута у війну. Рашисти використовують територію Білорусі для запуску ракет, перекидання військової техніки, але йдеться про пряму участь у війні проти України.

Імовірність втягування військ Білорусі у пряме зіткнення з Україною зростає через новопризначеного Росією командувача.

Про це в ефірі “1+1” в рамках телемарафону відзначив військовий експерт, директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

За словами експерта, новопризначений Кремлем відповідальний за війну Росії проти України Сергій Суровікін керуватиме ще й армією Білорусі як союзною країною.

“Суровікін, який зараз командує об’єднаним командуванням ЗС РФ, зараз уже є командиром ЗС РБ. Тому що, згідно з документами, які підписані ще в 1999 році, коли створювалася союзна держава РБ-РФ, регіональна група військ складається із збройних сил Білорусі та західного військового округу РФ, але це у мирний час. У воєнний час з російської сторони можуть бути різні підрозділи, але командуватиме, звичайно, командувач з боку Росії”, – зазначив Самусь.

Тому навіть самопроголошеному президенту Лукашенку доведеться слухати накази росіянина.

“І ось Суровікін вже керує ЗС РБ, а сам Лукашенко лише виконуватиме команди Суровікіна, які ресурси потрібно, скільки людей потрібно і що потрібно підвести. Тому ймовірність втягування військ РБ у пряме зіткнення з Україною зростає, але це буде крахом Лукашенка”, – повідомив експерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про оперативну інформацію Генштабу на ранок 12 жовтня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні