Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно зберігати часник у міській квартирі?

Як правильно зберігати часник у міській квартирі?

Этот материал также доступен на русском языке
Зберегти часник до наступної весни чи літа можна у звичайній квартирі, але для цього потрібно створити певні умови.

Краща тара для зберігання часнику

Зберігати часник можна у пластикових контейнерах для зберігання харчових продуктів з кришками, які мають вентиляційні отвори. Також підійдуть картонні коробки чи скляні банки. Тільки не слід закривати пластиковими кришками, потрібно просто прикрити папером або тканиною. Банки або контейнери поставте в темне та прохолодне місце, наприклад, тамбур або просто на нижню полицю шафи. Часник у таких умовах добре зберігається до самого літа. Зберігати часник можна і в овочевому ящику холодильника. Щоправда, цей спосіб дозволяє зберегти гарну якість лише до кінця зими.

Плетемо косички з часнику

Старовинний спосіб зберігання – «кісички». У цьому випадку листя не обрізають, а використовують для плетіння. Такі «косички», або навіть «віночки», можуть стати прикрасою інтер’єру кухні. Однак термін зберігання у цьому випадку буде приблизно до святкування Нового року.

Зберігання часнику в парафіні

Добре зарекомендувало себе зберігання в парафіні. Цей оригінальний спосіб дозволяє зберегти головки за рахунок тонкої плівки парафіну, яка оберігає від висихання та проростання часнику. Парафін потрібно розплавити і опустити на кілька секунд голівку часнику, притримуючи її за стебло. Плівка дуже швидко висихає, і часник можна скласти у коробки. Зберігати у темному місці за кімнатної температури. Зверніть увагу, що часник буває озимий та ярий. Озимий часник висаджують пізньої осені, а ярий навесні. Так ось, вважається, що ярий часник, незважаючи на дрібні головки, довше і краще зберігається.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли саджати озимий часник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні