Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'я"Кісточки" на стопі: 5 міфів про підступне захворювання

“Кісточки” на стопі: 5 міфів про підступне захворювання

Этот материал также доступен на русском языке
«Кісточки» на стопі (за науковим - Hallux valgus) – зустрічаються досить часто, причому це захворювання вражає не лише жінок, а й чоловіків. Це не просто косметичний дефект, а серйозне захворювання, яке згодом може призвести до обмеження рухливості у всіх суглобах та навіть до інвалідизації.

Міф №1 – Кісточка – це наріст

Багато хто вважає, що кісточка на нозі – звичайний наріст. Але це не так. Кісточка – це деформація стопи, яка виникла через відхилення великого пальця у бік сусідніх пальців.

Міф № 2 – Появу кісточки провокують високі підбори

Каблук не є першочерговою причиною. Хоча вузьке взуття, високі та незручні підбори можуть впливати на здоров’я ніг. Найчастіша причина появи кісточок – успадкована слабкість зв’язкового апарату стопи та сполучної тканини.

Міф № 3 – Кісточки можна вилікувати народними засобами

На жаль, прибрати кісточки зі стопи за допомогою народних засобів не вдасться. Їх можна застосовувати, але вони малоефективні як окремий вид терапії. Лікування потрібно довірити лікарю, який займається проблемами стопи. Запам’ятайте, ніякі змови, кора дерева, капустяні листки, настоянки і медово-перцеві розпарки не допомагають.

Міф № 4 – Позбутися кісточки можна без операції

Лікування кісточки на нозі без оперативного втручання можливе, але тільки у випадку, якщо воно є своєчасним і коректним. Бажано виявити патологію на ранній стадії. Використовуйте самодіагностику та уважно стежте за суглобом, розташованим поруч із великим пальцем. Якщо ви відзначаєте болючість, а суглоб деформувався, не чекайте наслідків, а негайно звертайтеся до лікаря.

Міф №5 – Люди із зайвою вагою більш схильні до появи кісточки на стопі

Якщо індекс маси тіла перевищує допустимі норми, організму дуже складно повноцінно функціонувати. Ожиріння значно підвищує навантаження на ноги, через що сильно страждають на суглоби. Через деякий час у опасистих людей може з’являтися кісточка на нозі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який рис найбільш корисний.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні