Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗ 7 вересня у телефонах українців – тестування нової системи оповіщення

З 7 вересня у телефонах українців – тестування нової системи оповіщення

Этот материал также доступен на русском языке
З 7 вересня мобільні оператори України почнуть тестувати нову систему оповіщення громадян щодо загроз, повідомляють у ДСНС. Людей просять не лякатися. Звуковий сигнал буде надходити, навіть якщо звук на телефоні вимкнено. Після першого етапу таке тестування проведуть по всій території України.

Важливо! – Уточнюється, що повідомлення будуть надсилатися на мобільні телефони виключно з метою перевірки роботи системи (https://dsns.gov.ua/test), і не означатимуть наявність реальної загрози.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та мобільні оператори Київстар, Vodafone та lifecell з 7 вересня починають тестувати нову систему оперативного інформування населення про тривоги у 17 областях та Києві. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням.

Переваги нової системи:

  • повідомлення надсилаються набагато швидше;
  • повідомлення надходитимуть абонентам мобільних операторів, які перебувають у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку. Тобто ДСНС може надсилати інформацію мешканцям конкретного населеного пункту, області або по всій Україні залежно від ситуації;
  • звуковий сигнал про надходження повідомлення буде навіть у тому випадку, якщо звук на телефоні вимкнений, щоб на повідомлення обов’язково звернули увагу, зреагували відповідно до інструкцій та порад, як діяти за різних загроз.

При отриманні повідомлення про загрозу буде чути гучний сигнал телефону разом з вібрацією, який триватиме 15-20 секунд або до моменту відключення повідомлення людиною.

У ДСНС звертають увагу, що на першому етапі тестування, з 7 вересня, українцям надходитимуть розсилки лише тестових повідомлень. Вони не пов’язані з виникненням реальної надзвичайної ситуації та не вимагають дій громадян.

Приймати повідомлення від системи Cell Broadcast можуть переважно мобільні телефони (смартфони), які виробляються починаючи з 2019 року та мають операційну систему Android версії 11 і вище або iOS від версії 14.5.

У майбутньому буде розширено список моделей смартфонів, які зможуть отримувати нові повідомлення про тривоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні