Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 27 квітня – чому сьогодні в жодному разі не...

Свята та прикмети 27 квітня – чому сьогодні в жодному разі не можна перераховувати гроші

Этот материал также доступен на русском языке
27 квітня в Україні відзначають День скарбника. Православні вшановують пам'ять апостола від 70-ти святого Симеона і преподобного Стефана. Іменини відзначають Семен і Степан. У народному календарі Лазарева субота і Семен Ранопашець. У цей день не потрібно займатися важкою роботою по дому.

27 квітня – яке свято відзначають в Україні

27 квітня в нашій країні з 2020 року відзначають День скарбника України, який присвячений людям, що взаємодіють із фінансами країни на різних рівнях. Свято є не лише приводом відзначити досягнення та професіоналізм цих фахівців, а й нагадуванням про важливість прозорості та відповідальності в управлінні бюджетними коштами задля забезпечення сталого економічного розвитку нашої країни. Вітаємо сьогодні всіх скарбників України з професійним святом і бажаємо їм море нових можливостей, стабільного добробуту та успіхів у всьому!

Також останню суботу квітня в усьому світі відзначають Міжнародний день ветеринарного лікаря. Крім відповідальності, обережності, самовладання, вміння діяти в екстрених випадках і стресостійкості, цих фахівців відрізняє справжня безмежна любов до тварин. І хоча самі пацієнти ветеринарів не можуть висловити їм свою вдячність, цього дня це можуть зробити їхні власники, адже для багатьох людей домашні улюбленці давно стали практично членами родини. Зі святом, дорогі ветеринари! 

А ще 27 квітня мільйони людей відзначають Всесвітній день графічного дизайну. Вітаємо дизайнерів усього світу з їхнім професійним святом, бажаємо всім крутих проєктів і вдячних замовників. Щасти вам і натхнення!

Крім того, в останню суботу квітня в багатьох країнах відзначають Міжнародний день скульптури. Свято присвячене мистецтву скульптури, підкреслює її важливість як форми вираження почуттів, ідей і концепцій, а також роль у створенні культурної спадщини. Вітаємо сьогодні всіх, хто має відношення до цього мистецтва. Бажаємо їм натхнення, легкої реалізації ідей та успіху серед шанувальників!

27 квітня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять апостола від 70-ти святого Симеона і преподобного Стефана, ігумена Києво-Печерського. Також цього дня відзначається Лазарева субота

Святий Симеон був молодшим братом Йосипа Обручника, тому його вважають родичем Господнім. Уже в зрілому віці Симеон став свідком чудес Ісуса Христа і з того часу все своє життя проповідував християнство. Після страти першого єпископа Єрусалимського, апостола Якова, на цей пост обрали Симеона. Але за часів гонінь на християн Симеона, який тоді був уже глибоким старим, помістили до в’язниці, катували та після довгих мук розіп’яли на хресті.

Стефан, ігумен Печерський і єпископ Володимиро-Волинський, був улюбленим учнем ігумена Лаври, преподобного Феодосія Печерського. Після смерті Феодосія саме Стефан став ігуменом, але пізніше він пішов із Лаври та заснував Кловський монастир на честь Пресвятої Богородиці. Потім він став єпископом міста Володимира-Волинського і навернув до християнської віри багато жителів Волині. 

Також 27 квітня відзначається Лазарева субота, як за старим, так за новим церковним календарем. Цього дня у православній церкві згадують воскресіння праведного Лазаря, одне з чудес, яке здійснив Ісус Христос.

27 квітня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • хвалитися своїм достатком – це може накликати фінансові труднощі,
  • викидати залишки їжі – краще згодуйте їх звірам і птахам,
  • брехати та пліткувати – обман обов’язково розкриється,
  • сперечатися і сваритися з рідними – свою правоту не доведете, а стосунки зіпсуєте.

Також цього дня не можна шкодити лісу: смітити, рвати без потреби рослини, затоптувати квіти та рубати дерева.

Не рекомендується 27 квітня займатися важкою роботою по дому, робити генеральне прибирання, мити вікна, прати, шити, вишивати, в’язати. 

Не слід цього дня укладати великі торгові угоди та робити великі придбання, а також перераховувати гроші – інакше можна залишитися без них у майбутньому.

Триває Великий піст 2024, але тим, хто постить, у Лазареву суботу дозволяється їсти гарячу їжу з маслом і рибну ікру.

27 квітня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святого Симеона звертаються з проханнями про здоров’я близьких, а також за порадою у важливій справі, яка може прийти уві сні. 

У Лазареву суботу віряни запасаються гілочками верби, щоб освятити їх у церкві наступного дня, а також йдуть на церковну службу.

Цього дня потрібно чимось поділитися з ближніми, нехай навіть найпростішими речами, а також допомогти нужденним. Вважається, що віддане цього дня іншому повернеться подвійним благом. 

Наші пращури в день Семена Ранопашця відкладали посіви овочів. Вважалося, якщо город засіяти цього дня, то влітку з’явиться багато бур’янів.

27 квітня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • дощ іде – буде багато меду цього року;
  • веселка на небі – до спекотного і посушливого літа;
  • небо ясне на світанку – літо буде вітряним;
  • зірки багато на небі вночі – до погіршення погоди найближчими днями.

27 квітня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Анастасія, Іван, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій і Степан.

Вас також можуть зацікавити новини:

Заборона виплат пенсій і багато іншого: що саме передбачає пакет допомоги США (відео)

Щомісяця зникає 100 тисяч пенсіонерів – шокуючі цифри Пенсійного фонду (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні