Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнським біженцям, які повернуться додому з Європи та інших країн, виплачуватимуть допомогу...

Українським біженцям, які повернуться додому з Європи та інших країн, виплачуватимуть допомогу 18 тисяч гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Допомога у 18 тисяч гривень можуть отримати багато українців, які повернуться з-за кордону. Хто може розраховувати на грошову допомогу?

Українцям, які через війну опинилися за кордоном, проте вже вирішили повернутися додому, виплачуватиметься фінансова допомога 18 тисяч гривень. На неї можуть розраховувати громадяни, які працювали в Україні до початку війни в громадському секторі, проте були змушені покинути роботу, але не хотіли. пише today.ua.

Підтримка, фінансова та методична, надаватиметься громадянам, які захочуть відновити свою громадську діяльність в Україні. Допомога надаватимуть за програмою підтримки Vidnova Fellowship.

Отже, на допомогу в рамках цієї програми можуть розраховувати біженці, які повертаються до України, які мають досвід роботи у таких сферах:

• культурний менеджмент;
• мистецтво;
• неформальна освіта;
• соціальне підприємництво та інновації;
• захист прав людини;
• медіа;
• екологія та охорона навколишнього середовища.

Програма Vidnova Fellowship діятиме в Україні з жовтня до січня 2023 року. У рамках цієї ініціативи українцям, які стануть її учасниками, щомісячно виплачуватимуть стипендію у розмірі 18 тисяч гривень. Крім того, вони зможуть отримати консультації фахівців щодо налагодження роботи або, наприклад, становлення власної справи у громадському секторі діяльності.

Стипендіати не обмежуватимуться конкретними містами чи регіонами. Вони зможуть працювати у будь-якому місті України.

Щоб стати учасником програми, слід заповнити онлайн-форму, яку можна знайти за наступним посиланням: https://inshaosvita.typeform.com/to/QRD2uKMN

Час на оформлення заявок закінчується 10 вересня.

Нагадаємо, внутрішнім переселенцям в Україні, які подавали заявки на допомогу через портал “Дія” і досі її не отримали, віддадуть усі гроші “заднім числом”, але їм слід звернутись із новою заявою до органів соцзахисту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні