Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 22 по 28 серпня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 22 по 28 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Начебто нещодавно було 1 червня, а сьогодні до кінця літа залишається трохи менше 10 днів. Але це не означає, що в саду та на городі немає роботи. Дачники продовжують збирати врожай, підгодовувати рослини, робити заготовки на зиму.

22-23 серпня. Пасивні дні. Краще утриматися від активних дій у саду та городі. Навіть від рясного поливу варто відмовитися.

24 серпня. Цей день є сприятливим для роботи в саду та городі. Можна зайнятися прополкою бур’янів та обприскуванням рослин від хвороб та шкідників. У саду рекомендується зайнятися обрізкою, щепленням та перещепленням. У цей день не рекомендується займатися прищипкою та пікіруванням коріння.

25 серпня. Цього дня не рекомендується займатися будь-якими активними діями в саду та городі. Можна зайнятися підживленням рослин, а також підживленням ґрунту. У цей день не рекомендується пиляти та корчувати дерева, рвати квіти та рослини, копати. Також утримайтеся від рясного поливу.

26 серпня. Цей день вважається найважчим днем ​​місячного циклу. Можна зайнятися обрізкою дерев і чагарників з метою видалення пошкоджених або хворих гілок, а також видаленням бур’янів та обприскуванням рослин від шкідників. Допускається органічне кореневе підживлення. У цей день не рекомендується займатися посадкою, щепленням, розпушуванням та копанням.

27 серпня. Молодий місяць. Цього дня бажано не проявляти занадто сильну активність. Можна зайнятися прищипкою овочевих культур. У саду рекомендуємо зайнятися видаленням шкідників, бур’янів, а також хворих і сухих гілок і пагонів. При обрізанні потрібно бути обережними, так як рослини можуть швидко стекти соком і загинути.

28 серпня. Активний день для дачників. Можна зайнятися посадкою, пересадкою, обробкою землі, а також посівом листових, зелених, баштанних та плодових культур. Не забувайте також про мінеральну підгодівлю. Полив у цей день має бути прикореневим. Також рекомендується щеплення та перещеплення рослин. У цей день не рекомендується проводити видалення або вкорочування пагонів дерев та чагарників.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як прискорити дозрівання томатів.

Нове на сайті