Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЕфективні способи уникнути появи врослого волосся та роздратування від бритви

Ефективні способи уникнути появи врослого волосся та роздратування від бритви

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо вам потрібно гладке гоління без неприємних наслідків та болю, ми зібрали найкращі поради, які допоможуть досягти найкращих результатів.

Використовуйте піну для гоління

Починати треба, звісно, ​​з правильної підготовки. Сухе гоління викликає мікропорізи на шкірі, фолікуліт, вростання, подразнення та сухість. Як би не було привабливо швидко прибрати кілька волосин без води, крему для гоління та лосьйону, правильний догляд до та після гоління має вирішальне значення для підтримки здоров’я шкіри.

Якщо ви не використовуєте хороший продукт із пом’якшувальними та оклюзійними засобами для захисту та зволоження шкіри, ви можете отримати подряпини та подразнення – так звані опіки від бритви. Щоб уникнути цього, ви можете придбати якісні .

Нанесіть засіб для гоління на шкіру та залиште його на хвилину чи дві, щоб пом’якшити волосся. Це зменшить тертя між шкірою та бритвою і, як наслідок, знизить ризик виникнення подразнення. Важливо, що слід використовувати саме продукти, призначені для гоління. Наприклад, просте мило не зможе впоратися з поставленим завданням так само добре, як спеціалізований засіб. Мило – це поверхнево-активна речовина, призначена для видалення бруду і сміття, але не має поживних і пом’якшуючих шкіру властивостей піни, гелю або крему для гоління.

Пом’якшіть волосся теплою водою

Прийняття теплого душу з парою приємне, але воно також творить дива, пом’якшуючи волосся на тілі та шкіру, що необхідно для безболісного гоління. Перед голінням проведіть близько 10 хвилин у теплій воді, щоб пом’якшити зовнішній шар шкіри, полегшити видалення волосся та знизити ризик опіку бритвою.

Відлущуйте шкіру перед голінням

Після пом’якшення волосся та шкіри в душі наступним кроком у процесі видалення волосся має бути правильне відлущування. Мертві клітини шкіри можуть закупорювати волосяні фолікули і затримувати волосся під шкірою, що призводить до їх вростання. Видалення омертвілої шкіри за допомогою процесу відлущування не тільки гарантує, що волосяний фолікул знаходиться в найкращому стані для видалення волосся, але також сприяє нормальному зростанню після гоління.

Однак відмовтеся від жорстких скрабів. Оскільки гоління може викликати мікропорізи на шкірі, фізичні засоби, що відлущують, занадто абразивні, щоб їх можна було використовувати в поєднанні з голінням. Натомість виберіть більш м’який хімічний пілінг. Такі інгредієнти, як альфа-(AHA) та бета-гідроксикислоти (BHA), відлущують шкіру, стимулюючи клітинний обмін.

Холіть тільки гострим лезом

Підготовка шкіри перед голінням, зволоження та відлущування необхідні, але не менш важливим є використання високоякісного інструменту. Шукайте бритву з кількома лезами та поворотною головкою, яка відповідатиме вигинам вашого тіла. Відмінний варіант – бритва зі зволожуючими смужками на лезі, які допомагають захистити шкіру під час гоління. Ергономічна ручка, яка підходить для вашої руки, також буде гарантією кращого результату.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні