П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали овоч, який допомагає швидко знизити цукор у крові

Медики назвали овоч, який допомагає швидко знизити цукор у крові

Этот материал также доступен на русском языке
Діабет тісно пов'язаний із рівнем цукру в крові. Хвороба може призвести до найстрашніших наслідків, тому важливо стежити за рівнем глюкози.

Але знизити цукор допоможуть не лише таблетки, а й звичайний овоч. Для цього потрібно просто з’їсти цибулю. Цей овоч дає відчутний ефект протягом кількох годин. Причому це працює і для пацієнтів із діабетом першого типу, і для хворих на діабет другого типу.

Цибуля знижує схильність до діабету, сприяє контролю цукру в крові. Оздоровчі ефекти цибулі пояснюються її складом – він включає у собі масу речовин, які позитивно  впливають на організм. У ній знаходяться білки, вуглеводи, водорозчинні вітаміни та мінерали у вигляді селену, кальцію та заліза. Також цибуля багата на поживні речовини з унікальною біологічною активністю — сірчистими сполуками, флавоноїдами, стероїдами, полісахаридами, простагландинами та іншими.

Завдяки цим речовинам цибуля має антибактеріальні та антиоксидантні властивості, здатні знижувати рівень глюкози, жиру та холестерину в крові, розповіли лікарі.

Але є у цибулі і свої серйозні недоліки. Так, цей овоч провокує печію та газоутворення. А ще сира цибуля може давати проносну дію. Якщо перебрати з використанням цього продукту, можна отримати діарею.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які симптоми можуть вказувати на тромбоз.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні