Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі симптоми можуть попереджати про тромбоз?

Які симптоми можуть попереджати про тромбоз?

Этот материал также доступен на русском языке
Тромбоз - підступне захворювання, що може призвести до фатальних наслідків. Багатьом складно повірити, але причиною смерті може стати невеликий кров'яний потік. Які ознаки вказують на тромбоз і коли потрібно негайно йти на прийом до лікаря?

Ознакою появи тромбозу є набряк однієї з кінцівок. Якщо рука чи нога змінилися в об’ємі, а решта тіла перебуває у звичній нормі, це привід звернутися до лікаря, оскільки у венах може утворитися закупорка. Крім цього, ще одним симптомом є біль у частині тіла, який проходить під час руху.

Поява на шкірі червоних смуг або загальна зміна кольору шкіри в одній із ділянок теж вказує на проблему. Якщо при цьому відчувається поколювання і ділянки шкіри, що змінилися, стали теплішими, потрібно терміново звернутися до медиків.

Приводом для занепокоєння є зміна дихання. Якщо без причин з’являється задишка, а доступ кисню скорочується і з’являється відчуття, що людина дихає через соломинку, це також ознака тромбу. Коли він потрапляє у легені, людина може кашляти кров’ю. Навіть без кровавого кашлю потрібно насторожитися, якщо під час дихання є болючі відчуття.

Менш очевидною ознакою є безпричинна тривога і навіть паніка. Люди відчувають певний дискомфорт, але не можуть пояснити його походження. Насправді легеням не вистачає крові, тому організм недоотримує кисень, що провокує це відчуття.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виявити інфаркт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні