П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовини"Укрзалізниця" обіцяє не піднімати тарифи на пасажирські перевезення у 2022 році

“Укрзалізниця” обіцяє не піднімати тарифи на пасажирські перевезення у 2022 році

Этот материал также доступен на русском языке
Акціонерне товариство "Укрзалізниця" не планує 2022 року піднімати тарифи на пасажирські перевезення. Підвищуються лише тарифи УЗ щодо перевезення вантажів на 70% всім 20 видів вантажів.

Акціонерне товариство “Укрзалізниця” не планує 2022 року піднімати тарифи на пасажирські перевезення, заявив голова правління Олександр Камишин.

Про це йдеться у повідомленні перевізника у п’ятницю, 1 липня, пишуть Українські Новини.

“Зараз скрутна ситуація, українці змушені переміщатися країною та за її межі через військові дії. Для багатьох залізниця стала дорогим життям, і було б несправедливо зараз піднімати тарифи. І я вважаю, що це правильна позиція”, – зазначив Камишин.

Він також зазначив, що компанія більше, ніж звичайно, індексувала тарифи на вантажні перевезення цього року саме для того, щоб не допустити підняття тарифів на пасажирські перевезення.

Про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70% акціонерне товариство “Укрзалізниця” повідомило 29 червня, і вже з 29 червня тарифи УЗ на перевезення вантажів зросли на 70% для всіх 20 видів вантажів. Так вирішило Мінінфраструктури на пропозицію самої УЗ, повідомляє thepage.ua.

Завдяки цьому підвищенню УЗ планує отримати додатково понад 11 млрд грн до кінця 2022 року.

Фахівці зазначають, що збільшення тарифів призведе до зниження доходів українських агровиробників та зростання витрат споживачів продукції всередині країни, а також стане додатковим чинником банкрутства для багатьох підприємств аграрної галузі вже цього року.

Зростання тарифів може створити для аграріїв країни додаткові витрати у розмірі $120 млн. на рік.

З урахуванням багатьох факторів зростання тарифів може спричинити не лише зменшення перевезення зерна УЗ, а й взагалі призвести до втрати перевезень зерна для залізниці.

Суттєво зачепить нововведення та металургів: подорожчання транспортних витрат для галузі лише територією України становитиме понад 45%.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні