Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк у народній медицині застосовується мускатний горіх та від чого він допомагає?

Як у народній медицині застосовується мускатний горіх та від чого він допомагає?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато прянощів широко використовуються не тільки в кулінарії, але і в народній медицині. Мускатний горіх не є винятком.

Ця пряність багата на вітаміни і мінерали, тому дуже часто застосовується як стимулюючий і тонізуючий засіб. Мускатний горіх має протизапальну, в’яжучу, імуномодулюючу, протипухлинну та антибактеріальну властивості. Також він сприяє відновленню тканин епітелію, що допомагає прискорити загоєння трофічних виразок, що супроводжують варикозну хворобу.

Як можна використовувати мускатний горіх?

При варикозі

При варикозі 200 г тертих ядер горіха залити літром горілки. Настоювати 10 днів. Вживати по 20 крапель тричі на день. Курс – місяць.

При артриті

При артриті можна використовувати компрес на основі мускатного горіха. Для цього порошок спеції потрібно змішати з підігрітою олією до пастоподібного стану. Нанести на хворе місце, накрити плівкою і обернути теплою тканиною. Тримати компрес до повного остигання.

При порушенні сну

При порушенні сну рекомендується випити перед сном склянку теплого молока, в якій попередньо необхідно розмішати 1/4 чайної ложки порошку мускатного горіха. Цей засіб не тільки допоможе заснути, а й зміцнить захисні сили організму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні