Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВерховна Рада вирішила удосконалити порядок виплати пенсій окремим пенсіонерам

Верховна Рада вирішила удосконалити порядок виплати пенсій окремим пенсіонерам

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді підтримали законопроєкт, який дає змогу обирати банк для отримання воєнних пенсій.

За прийняття за основу законопроекту “Про внесення змін до статті 52 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб “щодо удосконалення порядку виплати пенсій” проголосували 292 народні депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів, пише Уніан.

У записці пояснення до документа йдеться про те, що для військових пенсіонерів вибір банківської установи для відкриття рахунку для виплати пенсій обмежений тільки одним банком – Ощадбанком.

“Внесення запропонованих цим законопроектом змін дозволить усунути обмеження для осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб у виборі установи банку, через яку органи Пенсійного фонду здійснюють виплати пенсії, дозволивши одержувачу пенсії самостійно обирати банківську установу з числа визначених державою уповноважених банків, через які можна здійснювати виплату пенсії”, – сказано в пояснювальній записці.

Підвищення пенсій військовим пенсіонерам

Середній розмір пенсії військових пенсіонерів в Україні перевищив 8,5 тисяч гривень. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

“Після проведеної в березні індексації, коли вперше за багато років були проіндексовані пенсії, у тому числі й військовим пенсіонерам, середній розмір пенсії склав 4370 гривень, а середній розмір пенсій військових пенсіонерів перевищив 8500 гривень”, – заявила Лазебна.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як оформити пенсію за віком. онлайн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні