Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи можна пити мінеральну воду щодня?

Чи можна пити мінеральну воду щодня?

Этот материал также доступен на русском языке
Вважається, що без води людина не проживе 7 днів. Нещодавно дієтологи закликали випивати в день 1,5-2 літри.

Сьогодні вважається, що добова норма – персональний показник, що залежить від антропометричних даних, фізіології, способу життя. При цьому вода буває різною — звичайною питною, газованою, мінеральною.

Сьогодні у продажу можна зустріти багато видів мінеральної води. Її розливають у скло та пластик, пляшки різного калібру. Люди люблять напій за цілющі властивості. Однак не всі знають, як правильно пити мінеральну воду, скільки існує її різновидів, якими лікувально-профілактичними властивостями вона має.

Їдальня мінеральна вода містить менше 0,5 г/л (грам на літр) солі. Таку воду можна вживати у великій кількості, а також використовувати для приготування їжі. Їдальня мінеральна вода зазвичай не містить великої кількості корисних речовин, проте є оптимальною для підтримки водного балансу в організмі.

Лікувально-їдальня вода містить солі від 0,5 г/л. При помірному вживанні не є шкідливим. Однак при надмірному вживанні може призвести до загострення хронічних захворювань, порушення сольового та кислотно-лужного балансу.

Лікувальна мінеральна вода містить солі понад 1 г/л. Вживати її можна за призначенням лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні