Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаГрошіКомпенсація Кабміну роботодавцям за працевлаштування переселенців становила 200 мільйонів гривень

Компенсація Кабміну роботодавцям за працевлаштування переселенців становила 200 мільйонів гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Держава підтримує вітчизняний бізнес. Програма передбачає щомісячну компенсацію видатків на зарплату у розмірі 6,5 тис. грн за кожного працівника протягом двох місяців.

Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету 200 мільйонів гривень на виплату роботодавцям компенсації за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки.

Програма передбачає щомісячну компенсацію витрат на зарплату в розмірі 6,5 тис. грн за кожного працівника впродовж двох місяців. Така державна підтримка спрямована на зменшення безробіття та підвищення економічної активності українського бізнесу.

“Зараз наше завдання – стимулювати бізнес брати на роботу переселенців. З одного боку, це дозволить відновити роботу підприємств, з іншого – допоможе людям заробляти та годувати свої родини”, – зазначила міністр економіки України Юлія Свириденко.

У міністерстві нагадали, що для участі у програмі та отримання компенсації, підприємству необхідно укласти трудовий контракт з громадянином, який є внутрішньо переміщеною особою. Дані про працевлаштовану особу можна подати через портал “Дія” або ж надавши заяву до Державної служби зайнятості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні