П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали ранні симптоми інсульту

Медики назвали ранні симптоми інсульту

Этот материал также доступен на русском языке
Найчастіше інсульт дається взнаки, коли вже стає пізно. Але є кілька ранніх симптомів, які можуть запобігти розвитку цього небезпечного захворювання.

Проблеми з промовою

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Neurology, багато пацієнтів, які зіткнулися з ішемічним інсультом (брак кисню в мозку), відчувають міні-інсульт. Його симптоми можуть виникати за сім днів до повного інсульту та ознаки у них схожі.

Це оніміння чи слабкість обличчя, руки чи ноги (особливо з одного боку тіла) труднощі з фокусуванням і розмовою, погіршення зору одне чи на обидва ока. З появою цих ознак слід терміново звернутися до лікаря.

Втрата рівноваги під час ходьби

Якщо ви помітили, що невпевнено стоїте на ногах, особливо якщо це відбувається раптово, слід негайно звернутися до лікаря.

Проблема з балансом може бути не лише ознакою повномасштабного інсульту, а й міні-інсульту, який прогнозує появу повноцінного.

Раптовий головний біль, оніміння

За словами експертів, ознаки інсульту часто з’являються раптово, але це не означає, що ви не матимете часу діяти. За кілька днів до серйозного інсульту люди можуть зіткнутися з сильним головним болем, почуттям оніміння або поколювання.

Джерело: novosti-n.org

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні