Вівторок, 24 Травня, 2022
ГоловнаДачаЯк позбутися нітратів у перших овочах?

Як позбутися нітратів у перших овочах?

Этот материал также доступен на русском языке
Перші овочі, як правило, мають високу концентрацію нітратних сполук, оскільки весь азот розподіляється на малу кількість плодів.

Слід знати, що в томатах, що пролежали кілька днів у холодильнику, концентрація нітратів стає вищою, ніж у щойно зірваних.

Овочі з надлишком нітратів, особливо зелені культури, мають потужні стебла і листя неприродно інтенсивного темно-зеленого кольору, іноді з синім відтінком. Точно визначають їхню кількість у лабораторії агрохімічної та санітарно-епідеміологічної служб.

Зменшити рівень нітратів в овочах та зелені можна шляхом витримки їх у чистій воді. Через 20 хвилин частина хімічних сполук перейде із продукції у воду.

Нове на сайті