Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУкраїнці, які постраждали від військової агресії Росії, зможуть лікуватись у країнах ЄС

Українці, які постраждали від військової агресії Росії, зможуть лікуватись у країнах ЄС

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство охорони здоров'я України ініціювало співпрацю з Європейською Комісією щодо лікування за кордоном тих українців, які постраждали від війни.

Про це повідомило МОЗ України.

Тепер українські пацієнти після евакуації можуть бути спрямовані на лікування до клінік країн-членів ЄС. Процес евакуації проходитиме через посередництво Emergency Response Coordination Centre (ERCC), який є дієвим механізмом захисту цивільного населення у надзвичайних ситуаціях.

Він забезпечує швидке розгортання екстреної підтримки та діє як координаційний центр між усіма державами-членами ЄС.

Також додаткові питання взаємодії між Україною та ЄС щодо цього питання під час спілкування обговорили міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та Стела Кіріакідес, єврокомісар з питань охорони здоров’я та безпеки продуктів харчування у комісії Урсули фон дер Ляєн.

Раніше завдяки підтримці американської клініки St. Jude Children’s Research Hospital та уряди Республіки Польща, лікарі львівського Західно-Українського спеціалізованого дитячого медичного центру забезпечили лікування 381 дитині у клініках ЄС, США та Канади. Насамперед, це пацієнти з онкологією, з тяжким ураженням центральної нервової системи, з гострою та хронічною нирковою недостатністю, а також іншими рідкісними тяжкими хронічними захворюваннями.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні