Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовини40-а доба війни в Україні: РФ проводить приховану мобілізацію – Генштаб ЗСУ

40-а доба війни в Україні: РФ проводить приховану мобілізацію – Генштаб ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася 40-та доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню.

Оперативна інформація станом на 06.00 03.04.2022 з російського вторгнення

Збройні сили РФ продовжують збройну агресію проти України. Військово-політичним керівництвом РФ було розпочато заходи прихованої мобілізації резервістів, з метою приведення військових частин у штати воєнного часу.

При здійсненні відбору кандидатів перевагу надають особам, які вже мають бойовий досвід. Мобілізації підлягають рядовий, сержантський та офіцерський склад. Також визначено основні регіони щодо мобілізації: Краснодарський край, Пермський край, республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія. Основним мотиваційним чинником для резервістів залишається матеріальне заохочення. Крім того, серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих трофеїв, тобто пограбування та мародерства.

Командування збройних сил РФ розраховує залучити під час мобілізації приблизно 60 тисяч людей. Укомплектування озброєнням та військовою технікою у штати воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Деякі зразки зберігаються на базах та складах понад 30 років.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисниками України за минулу добу відбито сім ворожих атак, знищено дві одиниці броньованої техніки, сорок три автомобілі та міномет противника з розрахунком.

Зенітно-ракетними військами Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено 6 повітряних цілей: три літаки (Су-34, Су-35 та літак ретранслятор Іл-22), один вертоліт та дві крилаті ракети. Що стосується повітряного пункту управління на базі Іл-22, то стало відомо, що літак пошкоджений, розгерметизована кабіна, пілотами здійснено аварійну посадку на аеродромі Ростов.

Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення військ противника, колонам військової техніки та логістичним центрам. Винищувачі Повітряних Сил Збройних Сил України запобігають діяльності авіації ворога на певних напрямках, здійснюють прикриття ударних груп, бомбардувальної та штурмової авіації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні