Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 4 квітня - День вітаміну С

Цей день в історії: 4 квітня – День вітаміну С

Этот материал также доступен на русском языке
4 квітня – 94-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 271 день.

4 квітня Всесвітній День бродячих тварин. Він ініційований, щоб показати співчуття, турботу, а також вжити заходів для бродячих тварин по всій нашій планеті.

Також сьогодні є День створення НАТО. Організація Північноатлантичного договору Північноатлантичний Альянс був заснований 4 квітня 1949 року в США з метою захисту миру та стабільності.

Святкування Всесвітнього дня моркви відбувається у першій декаді квітня. Дата встановлено у 2003 році. Ціль святкування – підкреслити користь моркви для здоров’я. Святкові заходи включають популяризацію вживання моркви та рецептів на її основі.

Сьогодні також відзначають День вітаміну С. Будь-яка хвороба підвищує потребу організму у вітаміні С. Його нестача призводить до хворобливого стану, який проявляється підвищеною стомлюваністю, кровоточивістю ясен та зниженим опором організму до різних захворювань.

Вітамін С – це водорозчинний вітамін, який виконує безліч функцій в організмі, серед яких:

Підтримка здорового вигляду шкіри.

Сприяння зниженню тиску.

Поліпшення засвоєння заліза.

Захист мислення та пам’яті при старінні.

Зміцнення імунітету.

Вітамін С – допоміжна терапія при різних захворюваннях, проте він не може бути замінником ліків, адже не має лікувальної властивості.

Ягоди, фрукти, овочі – основні джерела цього вітаміну. У великій кількості вітамін С (аскорбінова кислота) міститься в капусті, зеленій цибулі, щавлі, смородині, шипшині, суниці, пізніх сортах яблук, мандаринах, апельсинах, лимонах. В овочах (картоплі, помідорах, редисі тощо) вітаміну С міститься менше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні