Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсії в Україні: кому перерахують пенсійні виплати у квітні

Пенсії в Україні: кому перерахують пенсійні виплати у квітні

Этот материал также доступен на русском языке
У квітні планової індексації пенсій не буде, але виплати перерахують пенсіонерам, які працюють. Таких в Україні приблизно 2,5 мільйони.

Пенсію підвищать особам, які мають не менше ніж 24 місяці страхового стажу з моменту призначення пенсії. Перерахунок відбудеться автоматично – звертатися нікуди не потрібно. Розмір збільшення залежатиме від одержуваної зарплати та кількості відпрацьованого стажу.

Самі надбавки будуть виплачені лише у липні, коли дані про стаж отримає Пенсійний фонд. Тобто фактично пенсії зростуть улітку, але перерахунок відбудеться у квітні.

Саме такий план було озвучено в уряді на 2022 рік і поки що від нього ніхто не відмовлявся. Для цього перерахунку нікуди не потрібно звертатися, все відбувається автоматично.

Як отримати пенсію під час війни?

Навіть якщо вам довелося залишити своє звичне місце проживання через війну, ви все одно можете отримати пенсію і для цього є кілька механізмів.

Варто зазначити, що якщо ви отримували пенсію на картку, то для вас нічого не зміниться, проте якщо ви забирали гроші на “Укрпошті”, то можете:

  • зателефонувати та повідомити свої нові контактні дані: через контакт-центр “Укрпошти”: 0 800 300 545 (кнопка 2) або через Пенсійний фонд України;
  • отримати пенсію у будь-якому іншому відділенні “Укрпошти” з паспортом та довідкою з РНОКПП або у будь-якому відкритому відділенні Ощадбанку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні