Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЧи виплачуватимуть пенсії українцям на окупованих територіях після визнання Росією «ЛДНР»?

Чи виплачуватимуть пенсії українцям на окупованих територіях після визнання Росією «ЛДНР»?

Этот материал также доступен на русском языке
Росія визнала незалежність Донецької та Луганської народної республік, багатьох цікавить чи зміниться механізм нарахування пенсій мешканцям ОРДЛО. Що буде із пенсіями в ОРДЛО?

Найближчим часом на порядку денному Верховної Ради України мають з’явитись нові ініціативи щодо призначення пенсій мешканцям ОРДЛО, оскільки наразі з цим питанням виникла колізія.

Про це в ефірі телеканалу NTA заявив депутат Микита Потураєв. Раніше уряд розробив дієвий механізм виплати пенсій українцям, які потрапили під окупацію. Усі виплати залишалися чинними, проте отримувати їх можна було лише зареєструвавшись на підконтрольній Україні території.

За словами Потураєва, якщо Росія піде на широкомасштабну війну, ситуація з пенсіями може змінитись докорінно.

“Якщо Росія почне повномасштабну війну, ситуація зміниться. Очевидно, що в такому разі ми нічого нікому не винні”, – заявив Потураєв.

Навіть якщо цього не станеться, система виплати пенсій таким людям може бути змінена, оскільки попередні міждержавні зобов’язання більше не діють.

Подібну думку висловив і журналіст Юрій Романенко. Він вважає, що Україна має остаточно поставити крапку щодо Мінських домовленостей і припинити будь-які соціальні виплати в ОРДЛО.

“Це окупована територія і всі витрати має нести окупант. Краще ці гроші відправити до армії, ВПК та до енергетики. Зручності очевидні”, – написав журналіст у своєму Telegram-каналі.

Офіційної інформації про соцвиплати українцям на територіях, підконтрольних бойовикам, поки що немає.

Джерело: segodnya.ua

Нове на сайті