Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПутін офіційно заявив про початок спеціальної операції на Донбасі: що відбувається в...

Путін офіційно заявив про початок спеціальної операції на Донбасі: що відбувається в Україні?

Этот материал также доступен на русском языке
Президент Росії Володимир Путін офіційно сьогодні вранці заявив про проведення спеціальної операції на Донеччині. За його словами, таке рішення він ухвалив після звернення ватажків "ЛНР" та "ДНР".

Про це Путін заявив у зверненні до росіян.

Путін заявив, що його метою не є окупація України.

“Мною ухвалено рішення про початок військової операції. Будемо йти до демілітаризації та денацифікації України, і засудимо всіх тих, хто вчинив численні криваві злочини”, – сказав Путін.

Водночас, мешканці Маріуполя почали повідомляти про вибухи у місті. Також у соцмережах про вибухи пишуть мешканці Миколаєва, Одеси, Херсона, Харкова та інших міст України.

Також Путін додав, що розраховує на консолідовану позицію російського парламенту щодо початку воєнної операції на Донбасі.

США попередили про вторгнення в Україну протягом 48 годин

23 лютого, за даними американських ЗМІ, зокрема Newsweek і CNN, США попередили українську владу, що Росія готується до повномасштабного вторгнення в Україну протягом наступних 48 годин. Джерело в Пентагоні повідомило журналістам, що операція РФ матиме комплексний характер. Ймовірно, вона почнеться з кібератаки, за якою піде наземне вторгнення, яке, швидше за все, відбудеться вночі. За даними співрозмовників Newsweek, операція не обмежиться наземним вторгненням, вона включатиме авіаудари та обстріли крилатими ракетами.

Видання звернуло увагу, що незабаром після того, як Newsweek стало відомо про прогнози США, деякі урядові сайти в Україні перестали працювати. Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України підтвердила, що 23 лютого проти України було здійснено кібератаку (наразі деякі сайти, наприклад, сайт Кабіна та СБУ, як і раніше, недоступні).

Володимир Зеленський звернувся до росіян

Вночі президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до росіян, в якому повідомив, що вздовж українського кордону перебуває близько 200 тис. російських військовослужбовців. Він наголосив, що Україна не хоче війни і готова до переговорів, але у разі нападу захищатиметься.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим загрожує Україні визнання незалежності ЛНР та ДНР.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні