Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіШтраф за прибирання снігу: скільки доведеться заплатити і кому?

Штраф за прибирання снігу: скільки доведеться заплатити і кому?

Этот материал также доступен на русском языке
Благоустрій території населеного пункту стосується не лише вивезення сміття, боротьби з карантинними бур'янами, а й прибирання снігу.

У “Сніданку з 1+1” розповіли, що по всій Україні прийнято правила благоустрою і ті, хто їх не дотримуватиметься, заплатять чималі штрафи.

Тож якщо підприємець не прибирає сніг, він заплатить 340-1700 грн. Стільки ж доведеться заплатити, якщо прибраний сніг вивезуть у недозволене місце. Належні місця визначають уже місцева влада.

Важливо те, щоб сніг був чистим і без сміття, адже тоді ще доведеться сплатити штраф за незаконне та неправильне вивезення відходів.

Штрафують усіх: не лише приватних підприємців, а й комунальників.

Так, у Києві нещодавно вже виписали 700 розпоряджень та 130 протоколів за порушення, у тому числі і за комунальні підприємства.

Дорогу мають чистити комунальники, а ось біля кіосків мають очищувати територію власники. Чому відбулося таке перекладання відповідальності пояснив голова правління спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його словами, проблема у тому, що у комунальників 50% персоналу не вистачає. Фактично замість того, щоб прибирати, вони перекладають відповідальність на орендарів або власників приміщень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що кардіологи попередили, чим може закінчитися прибирання снігу вручну.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні