Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ чергу на смартфон від президента можна записатися з квітня

У чергу на смартфон від президента можна записатися з квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Громадяни України віком понад 60 років, які отримали всі щеплення проти коронавірусу, зможуть подати заявку на отримання заявленого Володимиром Зеленським смартфона вже у квітні цього року.

Про це на форумі Diia Summit заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“У квітні почнеться перший етап проекту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли почнеться другий етап – отримання смартфонів – залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо”, – сказав міністр.

Він додав, що у планах влади реалізувати більшу частину цього проекту протягом цього року.

Федоров не уточнив, про які мобільні телефони йдеться, а також про характеристики пристроїв, які планується видавати пенсіонерам за вакцинацію.

Нагадаємо, що сьогодні під час виступу на Diia Summit президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром в Україні буде запущено нову державну програму, в рамках якої всі вакциновані пенсіонери (60+) отримають новий та сучасний смартфон.

Раніше глава держави наголошував, що нині не всі громадяни мають смартфони. Крім того, багато хто з тих, хто має мобільний телефон, не вміє користуватися інтернетом. Він нагадав і про те, що два роки тому в Україні було запущено курси цифрової грамотності для людей старшого покоління.

Нагадаємо, ми писали, що Володимир Зеленський повідомив, що вакциновані пенсіонери отримають смартфони безплатно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні