Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧому в Україні скоротили термін самоізоляції для Covid-хворих?

Чому в Україні скоротили термін самоізоляції для Covid-хворих?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні рекомендовано скоротити мінімальну тривалість лікування безсимптомних пацієнтів до п'яти днів із дати появи перших симптомів або дати взяття матеріалу на дослідження.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу 8 лютого. Так, це дозволяє скоротити термін перебування під медичним наглядом пацієнтів, які мають легкий перебіг хвороби.

“Дані останніх досліджень показують, що більшість випадків передачі коронавірусу відбувається за 1-2 дні до появи симптомів, а також у наступні 2-3 дні після їх появи. Штам Омікрон має значно менший інкубаційний період порівняно з іншими варіантами вірусу”, – каже міністр.

Раніше пацієнт повинен був перебувати на ізоляції не менше 10 днів з моменту появи перших симптомів або від дати здачі аналізів. Повторне тестування на Covid-19 могло проводитися не раніше 10 днів з моменту появи симптомів або першого позитивного тесту.

Зараз самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через п’ять днів від дати появи або від дати отримання позитивного тесту.

У МОЗ додали, що зараз кожен другий дорослий українець отримав повний курс вакцинації від коронавірусу. Однак цього ще мало для успішного проходження чергової хвилі зростання захворюваності.

Читайте також:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні