Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПерепис населення у 2023 році готуються провести в електронному вигляді

Перепис населення у 2023 році готуються провести в електронному вигляді

Этот материал также доступен на русском языке
Президент України Зеленський заявив, що перепис населення у 2023 році пройде в електронному вигляді, за підтримки корпорації Apple, про що вже говорилося раніше

Зважаючи на все, відбуватиметься це буде у додатку «Дія», а взяти участь у переписі, згідно з планами, зможуть усі українці, оскільки будуть видані смартфони для людей старших 60 осіб , які пройшли вакцинацію.

На платформі “Дія” вже було запущено сервіс для проведення опитувань серед населення. Перше опитування називається «Яка нова цифрова послуга найкорисніша для вас?». На вибір пропонуються такі відповіді:

  • зміна місця реєстрації;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • належний користувач;

Друге опитування було запущено особисто Володимиром Зеленським. У ньому українців запитують, як назвати нову державну програму про надання смартфонів пенсіонерам, які вакцинувалися проти коронавірусу, та пропонують на вибір варіанти – еСмартфон, БабусяФон, еДедушка та еБабушка.

Президент підносить використання цієї платформи як важливий для «розвитку демократії» крок, який допоможе владі дізнаватися про думку населення для розробки нових послуг. Однією з них може вважатися підготовка, технічна та організаційна до проведення виборів через «Дію» у 2024 році.

Загальне залучення старшої вікової групи населення країни до електронних сервісів прискориться вже навесні, оскільки роздача смартфонів запланована з весни.

Запис пенсіонерів на отримання смартфонів за вакцинацію від коронавірусу розпочнеться у квітні.

Нагадаємо, ми писали, яким буде перепис населення у 2023 році.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні