Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк виростити лимон із кісточки в домашніх умовах?

Як виростити лимон із кісточки в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
Лимон – чи не найпопулярніша культура у кімнатному садівництві. Для висадки потрібна кісточка зі свіжого лимона. Чим більше вона буде, тим краще, а ще краще брати насіннєвий матеріал із кількох плодів.

Їх можна відразу висаджувати у горщик. Ґрунт для майбутнього лимона краще купити у квітковому магазині. Ідеальна глибина посадки – 3 см.

Посіви в горщику накривають плівкою або пластиковою пляшкою, яку розрізають наполовину, створивши міні-тепличку. Якщо кісточок у горщику було кілька, то після появи врун (приблизно через місяць) слабкі рослини видаляють, а найкращим забезпечують помірний полив та температуру в приміщенні 18-22 о С. Згодом їх розсаджують у ширші діаметром горщики.

Для настання плодоношення лимону потрібні хороша освітленість, вологість повітря, регулярні підживлення, перевалки у більший горщик щорічно. Обов’язково формування крони.

Потрібно проводити прищипку всіх гілок після 2-4 листочка, щоб крона була кремезна і гілки 4-5 порядку. На них і буде цвітіння. Якщо дозволити лимону рости вільно, відразу у великій ємності, то плодоношення настане пізно, може і на 10-15 рік. Реально отримати плоди на сіянцях після 7-8 років. Хоча майте на увазі, що сіянці дуже рідко успадковують батьківські ознаки.

Прискорити вступ у плодоношення можна за допомогою щеплення або живцювання.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні