Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня: корінь селери по-корейськи

Рецепт дня: корінь селери по-корейськи

Этот материал также доступен на русском языке
Корінь селери дуже корисний. Його регулярне вживання зміцнює стінки судин, захищає від атеросклерозу, підвищує загальний тонус організму та насичує його мінералами. Крім того, вважається, що корінь селери надає омолоджуючу дію і сприяє покращенню сну.

Нам знадобляться:

Корінь селери – 500 грам,

перець горошком – 1,5 чайна ложка,

сіль – 1 чайна ложка,

цукор – 1 чайна ложка,

яблучний оцет – 2 столові ложки,

рослинна олія – 2 столові ложки,

лавровий лист – 2 штуки,

часник – 2-4 зубчики,

куркума – 1/3 чайної ложки,

гострий перець — за смаком.

Приготування:

  1. Селеру очистити і натерти на тонкій тертці.
  2. Всі спеції подрібнити у ступці та по можливості просіяти. При бажанні можна додати кардамон, гвоздику та паприку.
  3. Часник пропустити через прес, перець нарізати тоненькими смужками.
  4. Перемішати натерту селеру з цукром, сіллю, лавровим листом, червоним перцем, оцтом та часником.
  5. На сухій сковороді трохи прогріти спеції, подрібнені у ступці. Як тільки з’явиться характерний аромат, додати масло, прогріти його близько хвилини, потім зняти з вогню і влити в селеру. Відразу перемішати.
  6. Перекласти селеру в судочок, накрити кришкою і помістити в холодильник на добу.

Корисна порада

  • Цю страва слід зберігати в холодильнику не більше трьох днів.
  • Любителі гостренького можуть додати пів чайної ложки червоного чи чорного меленого перцю, трохи меленого сухого імбиру.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні