Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЛазебна розповіла про фінансову допомогу людям з інвалідністю: хто отримає до 100...

Лазебна розповіла про фінансову допомогу людям з інвалідністю: хто отримає до 100 тис. гривень?

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерством соціальної політики розроблено проєкт постанови Кабінету міністрів України, спрямований на розвиток самозайнятості людей з інвалідністю, що дозволить забезпечити стабільне джерело доходу та гідний рівень життя шляхом допомоги у веденні власної справи.

«З огляду на успішний досвід пілотного проєкту “Рука допомоги”, який реалізовувався у трьох областях – Львівській, Харківській та Полтавській, апробований механізм стимулювання підприємницької діяльності планується поширити і на людей з інвалідністю», – повідомили у міністерстві.

Їм буде запропоновано безвідсоткову поворотну фінансову допомогу для започаткування власної справи у розмірі до 100 тисяч гривень терміном на три роки. При цьому повернення допомоги враховуватиметься сплаченими протягом трирічного періоду податків та соціального внеску.

Крім того, така фінансова допомога може не повертатись, якщо учасник проєкту, ввівши власну справу, протягом року працевлаштує двох непрацюючих людей з інвалідністю.

В яких сферах буде впроваджено проєкт “Рука допомоги” для людей з інвалідністю?

Як експеримент цей проєкт планується запровадити з 1 квітня 2022 по 1 квітня 2024 року у Київській, Луганській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях. Фінансова допомога надається на придбання обладнання для підприємницької діяльності, у тому числі створення спеціальних робочих місць для осіб з інвалідністю.

– Повноцінне працевлаштування людей з інвалідністю на гідно оплачувані робочі місця – одне з головних наших завдань. Даний проєкт – реалізація на практиці ідеї модернізації соціальної підтримки в Україні, в основі якої – не лише опіка, а й створення можливостей для самостійного виходу із бідності, – наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Читайте також:

Нове на сайті