Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк позбутися кроту на дачній ділянці: гуманний та радикальний способи

Як позбутися кроту на дачній ділянці: гуманний та радикальний способи

Этот материал также доступен на русском языке
Кріт є м'ясоїдною твариною. Його основна їжа - це дощові черв'яки, такі потрібні та корисні для родючості городніх грядок. Щоправда, крім цього кріт зможе звільнити город від капустянки, личинок мух, хруща і жуків-лускунів, від слимаків і гусениць совки, мишей і навіть щурів.

Маленького ссавця зовсім не цікавлять коренеплоди чи кущі томатів. Однак, полюючи за своєю здобиччю, він прориває стільки підземних тунелів, що в них можуть провалитися цілі шматки грядок із цибулею чи морквою. Купки землі, нариті звірком, регулярно з’являються в несподіваному для городника місці. А нещодавно посаджене молоде деревце, у якого виявиться підритим коріння, починає сохнути, вдаючи у відчай садівника.

Досвідом діляться дачники.

Два перевірені способи. Гуманний та радикальний.

Порада радикальна: отруїти крота за допомогою звичайної щурячої отрути.

На практиці довелося переконатися, що звичайна отрута на отруєному зерні не годиться: кроти зерно не їдять. А ось м’ясний фарш, начинений отруйним гелем – саме те, що потрібно. Купила у господарському магазині пластикову тубу з прозорим гелем, змішала гель у пропорції 1:9 із фаршем, скачала кульки та розклала по норах. Приблизно за тиждень кроти повністю зникли.

Порада гуманна: «викурити» крота. Виявляється, кріт не переносить поганого запаху. Але не гнилий риби, як іноді пишуть, а запаху сірчаного диму.

Цей спосіб ми випробували з чоловіком на ділянці батьків, і він чудово спрацював. Після того, як провели таке обкурювання, виявили, що від городу прокладено свіжий хід до землі сусіда і далі – через всю його ділянку до лісу. Хід був прокладений поспішно, майже на поверхні землі і без будь-яких поворотів. Кроти назавжди залишили ділянку.

Отже, беремо сірчану шашку «ФАС» (ту, що зазвичай застосовується для дезінфекції льоху). Трохи розриваємо кротову нору, ставимо туди шашку, підпалюємо та накриваємо старим пластмасовим відром. При горінні шашки виділяється дуже неприємний запах, який поширюється кротовими ходами і надовго виганяє цих симпатичних, але надто ініціативних гризунів.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні