Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДе перевірити перерахунки пенсії?

Де перевірити перерахунки пенсії?

Этот материал также доступен на русском языке
Дати роз'яснення щодо механізму нарахування пенсії та її перерахунків можуть безпосередньо у Пенсійному фонді за місцем проживання, пояснює незалежний консультант Сергій Коробкін.

Я на пенсії з 2016 року. Продовжую працювати. Маю вже 40 років стажу. Часто працював на півтори ставки, а пенсія недалека від мінімальної. Ті, хто працював поруч зі мною, маючи меншу зарплату та стаж, зараз отримують пенсію значно більшу. Я вважаю, що перерахунки пенсії кожні два роки після виходу на пенсію робили мені неправильно. Хочу запитати: як це можна перевірити ще раз, куди мені варто звернутися за роз’ясненням?
Іван Добров, м. Кропивницький, Кіровоградська обл.

Як відомо, розрахунок пенсії провадиться в кожному випадку індивідуально. З одного боку, формула розрахунку звичайної пенсії за віком у всіх однакова. З іншого боку, до неї підставляються дані про стаж і зарплату конкретної людини. При цьому на розмір пенсії може вплинути і те, за який період враховано зарплату, в якому році людина пішла на пенсію, чи має вона право на додаткові надбавки тощо. У вашому випадку на розмір пенсії, безумовно, впливає і той факт, що ви продовжуєте працювати.

Після звільнення пенсію перерахують з урахуванням більш актуального прожиткового мінімуму та вищого розміру мінімальної пенсії. У працюючих та непрацюючих пенсіонерів ці суми відрізняються. Можливо, причина вашої проблеми у цьому.

***
Перерахунок пенсії за кожні два роки, відпрацьовані після виходу на пенсію, теж має низку особливостей. На сьогоднішній день такі перерахунки, як правило, не приносять надто великого підвищення. Але докладніше про це ми могли б розповісти за наявності у нас на руках вашої пенсійної справи.

Дати роз’яснення щодо механізму нарахування пенсії та її перерахунків можуть безпосередньо у Пенсійному фонді за місцем проживання. А перевірити ще раз правильність розрахунку пенсії можуть, наприклад, в обласному управлінні, куди теж можна написати листа, як і до нас до редакції.

Головне управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області знаходиться за адресою: 25009, м. Кропивницький, вул. Соборна, 7А.

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні