Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіМіста, села, місця, які сьогодні на слуху: Новомихайлівка залишається українською

Міста, села, місця, які сьогодні на слуху: Новомихайлівка залишається українською

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні ми розповімо про село Новомихайлівка, яке російські війська постійно намагаються штурмувати.

Ми продовжуємо рубрику «Міста, села, місця, які сьогодні на слуху». В ній ми розповідаємо про різні населені пункти та місцевості, назви яких часто звучать у новинах з фронту, щоб краще розуміти, що і де саме відбувається.

Село Новомихайлівка належить до Мар’їнської міської громади Покровського району Донецької області. До війни в селі проживало 1439 людей. Засновано населений пункт було ще 1837 року і розташований він на лівому березі річки Сухі Яли.

З початку війни 2014 року російські збройні формування постійно обстрілювали Новомихайлівку. Загинули і зазнали поранень багато українських військовиків. Наприкінці того ж року вночі неподалік села колона української 28-ї бригади потрапила в засідку і була обстріляна окупантами. А вже наступного року влітку російсько-терористичні збройні формування спробували штурмувати Мар’їнку (Новомихайлівка розташована приблизно за 12 кілометрів на південь), обстрілюючи українські позиції із застосуванням різних видів озброєнь. Після артпідготовки на штурм кинули піхоту і танки. Однак наступ було відбито, а терористи зазнали великих втрат і відступили.

Після початку повномасштабного вторгнення окупанти продовжували обстрілювати мирні села, у тому числі й Новомихайлівку. А наприкінці січня цього року біля села наші воїни повністю розгромили колону російської техніки і танків.

Сьогодні ділянка фронту, де розташована Новомихайлівка, – Новопавлівський напрямок – залишається однією з найгарячіших. В середині квітня протягом доби тут відбулося 42 бойові зіткнення, а біля населених пунктів Красногорівка та Новомихайлівка ворог за підтримки авіації 16 разів намагався прорвати оборону наших військ. І хоча американські аналітики вважають, що росіянам вдалося просунутися, українські воїни продовжують тримати оборону, а натужні зусилля росіян не мають успіху.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні