Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики визначили 8 симптомів, характерних для штаму COVID-19 «Омікрон»

Медики визначили 8 симптомів, характерних для штаму COVID-19 «Омікрон»

Этот материал также доступен на русском языке
«Омікрон» тримає у напрузі весь світ. За своїми симптомами він схожий на застуду. Хоча його перебіг набагато важчий за звичайне застудне захворювання.

Британська газета The Sun опублікувала список восьми симптомів штаму «Омікрон», згідно з медичними звітами з Великобританії, США та Південної Африки.

Такими симптомами на ранніх стадіях хвороби стали:

  1. Першіння у горлі;
  2. Біль у попереку;
  3. Нежить;
  4. Головний біль;
  5. Втома;
  6. Чихання;
  7. Нічна пітливість;
  8. Ломота у тілі.

“Омікрон” найчастіше виникає в організмі на другий день після зараження. Тривалість перших симптомів становить приблизно 5 днів. Вони проявляються менш виражено, але їх не слід ігнорувати.

Також зовсім недавно медики визначили нетиповий симптом для штаму «Омікрон» – сонний параліч, це коли людина не може рухатися чи говорити, коли прокидається чи засинає.

Цей симптом може бути страшним, тому що люди не можуть рухатися, говорити або відкривати очі. Людину охопив страх або відчуття, що хтось штовхає її. Це може тривати до кількох хвилин за один раз.

Поки незрозуміло, чому виникає сонний параліч або чому він може бути більш ймовірним у людини з Covid-19, але він точно пов’язаний зі стресом і тривогою, посттравматичним стресовим розладом або безсонням, вважають медики.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні