Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо з'їсти на ніч, щоб міцно та солодко спати

Що з’їсти на ніч, щоб міцно та солодко спати

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо сон біжить від вас, якщо ви повертаєтеся з боку на бік, перераховуючи в уяві не одну отару овець, вам варто звернути увагу на свій раціон. Можливо, причиною цього є харчування, кажуть фахівці.

Якщо ви маєте проблеми із засипанням, впоратися з цією неприємністю допоможе вживання на вечерю певних продуктів, що гарантують міцний та солодкий сон.

Продукти, корисні на ніч

  1. Лосось. У ньому міститься докозагексаєнова кислота. Вона збільшує рівень гормону мелатоніну, що регулює сон.
  2. Знежирений йогурт – відмінне джерело кальцію та магнію. Ці дві важливі мінеральні речовини дозволять швидше заснути та збільшать час глибокого сну.
  3. Молоко. У молоці міститься кальцій, що допомагає м’язам розслабитися. Крім того, воно містить амінокислоту триптофан, що бере участь у виробленні серотоніну. Перед сном випийте склянку теплого молока з невеликою кількістю меду, щоб легко заснути.
  4. Мигдаль – відмінне джерело магнію, що допомагає розслабитися. Білок, що входить до його складу, підтримуватиме рівень глюкози в крові всю ніч.
  5. Боби забезпечують організм вітамінами групи В, включаючи B6, B12 і фолієву кислоту. Всі вони допомагають тілу регулювати цикли сну та виділяти серотонін, що надає розслаблюючий ефект.
  6. Шпинат – як будь-яка зелень темного кольору насичений залізом. Саме залізо сприяє профілактиці такого неприємного стану, як синдром втомлених ніг. Цей синдром характеризується тяжкістю в ногах, іноді навіть онімінням та поколюванням, що зіпсує будь-який сон.
  7. Банани – відмінне джерело мінералів магнію та калію, які розслаблюють м’язи та допомагають заснути.

Наступного разу, коли вас мучитиме безсоння, скористайтеся нашими порадами і спробуйте один із цих смачних «снодійних засобів».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні