П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯке молоко корисніше: козяче чи коров'яче?

Яке молоко корисніше: козяче чи коров’яче?

Этот материал также доступен на русском языке
Останнім часом козяче молоко перебуває на піку популярності. Воно є корисним для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, підвищення рівня гемоглобіну, а також профілактики втрати зору. Крім того, козяче молоко має бактерицидні властивості, що дозволяє йому не тільки зберігатися значно довше коров'ячого, але і справляти знезаражуючу дію на організм.

У козячому молоці вітаміну В12 більше у 6 разів

Порівняно з коров’ячим молоком козяче містить у 6 разів більше вітаміну В12, що відповідає за кровотворення та правильний перебіг обмінних процесів. Молоко багате на калій – важливий мінерал для здоров’я серцево-судинної та нервової систем.

Сіалова кислота, що міститься в козячому молоці, необхідна для вироблення імуноглобуліну та зміцнення природного захисту організму від вірусів та хвороботворних бактерій. Молочний жир у козячому молоці відрізняється гарною засвоюваністю, тому воно легше перетравлюється і не викликає дискомфорту в кишечнику.

Козяче молоко при алергії на лактозу

Загалом козяче молоко якісніше і корисніше коров’ячого з багатьох причин.

Воно містить у рази менше лактози, і в певних випадках годиться навіть тим, хто страждає на алергію або непереносимість, – проте тут слід пам’ятати, що все індивідуально, і якщо ви відчуваєте проблеми з реакцією на лактозу, козяче молоко слід вводити в раціон тільки після консультації зі спеціалістом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні