П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедики розповіли, як часто потрібно мити голову

Медики розповіли, як часто потрібно мити голову

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато хто замислювався - скільки разів на тиждень потрібно мити голову. І чи правда те, що чим частіше миєш, тим гірше волосся?

За словами трихолога Кузьми Хобзея, мити волосся треба не за графіком, а за потребою.

– Якщо сальні залози працюють інтенсивніше з різних причин (конституційно, наприклад, не обов’язково це може бути хвороба), то треба мити щодня. Якщо шкіра голови сухіша, можна рідше. Я зазвичай рекомендую мити не рідше одного разу на тиждень, може, краще навіть двічі на тиждень. Бо крім забруднення волосся шкірним салом, є зовнішнє забруднення: це запахи, кіптява. Тому все це потрібно змивати — волосся виглядатиме здоровим, — радить Кузьма Хобзей.

Трихолог пояснює, звідки взявся стереотип, що волосся не можна мити щодня: люди бачать, що волосся випадає під час миття, і роблять висновок, що воно випадає саме від миття.

Відповідаючи на запитання, скільки волосся на день має випадати в нормі, трихолог сказав, що жорстких норм немає, “по інтернету гуляє цифра 100 волосин на день”, але насправді все залежить від обсягу. Кузьма Хобзей наводить думки різних учених, частина з яких вважає нормальним випаданням до 10% волосся на голові за три місяці, решта – до 15%.

Медик пояснює, що фаза, коли фолікули відпочивають, становить приблизно три місяці. За цей час волосся має оновитися.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні