П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯких хвороб допоможе позбутися калина?

Яких хвороб допоможе позбутися калина?

Этот материал также доступен на русском языке
А ви знали, що калина за вмістом вітаміну С обганяє такі популярні ягоди, як малина та смородина?

Калина допоможе легко позбутися застудних захворювань та очистити організм від шлаків. Сік ягід цієї рослини також використовують для профілактики онкологічних захворювань.

Від хвороб лікує навіть кора

Примітно, що для лікувань придатні не лише ягоди, які треба збирати пізньої осені, а також кора та листя, які слід заготовляти про запас весною.

 

Відвар із листя є чудовим засобом при лікуванні підліткових вугрів та фурункульозу. Щоб його приготувати, 2 столові ложки сухого або свіжого подрібненого листя рослини треба залити 200 мл води, довести до кипіння і витримати при кімнатній температурі протягом 5-6 годин, потім процідити. Отриманим відваром 2-3 рази на день протирати уражені ділянки шкіри – зазвичай після кількох процедур її стан помітно поліпшиться. Крім цього, відвар з листя калини є помічником для загоєння гнійних ран. Для цього добре змочити в рідині складену в кілька шарів марлю, прикласти її до рани, обгорнути целофаном і замотати бинтом, залишивши компрес на ніч.

 

Кора калини незамінна при лікуванні пародонтозу та для зупинки внутрішніх кровотеч. Для цього 2 столові ложки подрібненої кори треба залити 0,5 л окропу та витримати у темному прохолодному місці не менше 10 годин. Отриманим настоєм двічі на добу полоскати рот при пародонтозі або вживати по 50 мл внутрішньо тричі на день перед їдою для того, щоб зупинити легеневу або шлункову кровотечу, а також зняти болючі симптоми, зокрема, спричинені травмами.

Чай з калини знімає втому

З ягід калини, протертих із цукром, можна приготувати цілющий чай – досить столову ложку суміші залити 200 мл гарячої води. Цей напій чудово тонізує організм, знімає втому і допомагає при лікуванні неврозів, сприяє швидкому одужанню при застуді, а також має потогінні та сечогінні властивості.

 

При підвищеному тиску рекомендується натщесерце з’їдати по столовій ложці протертої з цукром калини або випивати по чайній ложці свіжого соку ягід. До речі, останній знімає головний біль, тому його можна застосовувати замість анальгетиків, які несприятливо впливають на серцевий м’яз. За допомогою соку калини можна вилікувати безсоння, якщо щовечора перед сном випивати по 50 мл цього чудодійного напою.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні