Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДієтолог перелічила шкідливі звички, які прискорюють старіння

Дієтолог перелічила шкідливі звички, які прискорюють старіння

Этот материал также доступен на русском языке
Вітаміни та косметичні засоби допомагають продовжити молодість шкіри, організму. Звичайно, коштують вони недешево. Хочете заощадити - зверніть увагу на те, що ви їсте.

Можливо, вам слід виключити з раціону деякі продукти, які погіршують стан вашого організму. Дієтолог Соломія Наум перелічила п’ять звичок, які негативно впливають на імунітет та прискорюють старіння.

Фастфуд

Трансжири (такі як маргарин) та обсмажування в олії на високих температурах (особливо, якщо ця олія з низькою димовою точкою) збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань та негативно позначаються на здоров’ї в цілому.

Насичені жири

Це жири, що містяться у продуктах тваринного походження та необхідні нашому організму. Але якщо їх більше 20-30% добового раціону, порушується ліпідний обмін та зростає запалення у клітинах.

Зневоднення

Вода необхідна для правильного функціонування всіх органів та насичення крові поживними речовинами. Потрібно пити в середньому 30 мілілітрів чистої води на кілограм ваги. Але збільшувати дозу слід поступово.

Випічка

Дріжджі з цукром порушують мікрофлору кишечника та сприяють розвитку патогенних бактерій. Якщо не зловживати випічкою, ймовірність таких проблем буде значно меншою.

Алкоголь

Алкоголь знижує рівень вітаміну А в організмі, який є важливим антиоксидантом, що бореться із запальними процесами. Тому відмова від алкоголю теж піде на користь.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні