Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яБілий хліб – користь чи шкода?

Білий хліб – користь чи шкода?

Этот материал также доступен на русском языке
Що буде з організмом, якщо щодня їсти білий хліб? Дослідники зробили висновок і назвали хвороби, які провокує вживання цього продукту.

Дослідження вчених показало, що щоденне надмірне вживання білого хліба та інших хлібобулочних та макаронних виробів з білої муки підвищує ризик розвитку небезпечних патологій серця, включаючи інфаркти.

“У людей, які споживають понад 350 грамів продуктів із білого борошна на день, ризик передчасної смерті від наслідків серцевих захворювань на 27% вищий, ніж у тих, хто з’їдає менше 50 грамів таких продуктів”, – зазначили вчені.

У дослідженнях взяли участь 150 тисяч добровольців із 21 країни.

Фахівці оцінили їхні харчові звички та стан здоров’я за 9,5 року. Виявилося, що чим більше людина вживала продуктів з білого борошна, тим вищі були його показники кров’яного тиску.

 

У хлібі, тісті для піци, булочках, млинцях немає поживних і багатих на клітковину зернових компонентів. Таким чином, білий хліб та інші подібні продукти дають організму лише пусті калорії.

А це сприяє підвищенню рівня цукру в крові, що провокує порушення кровопостачання, негативний вплив на стан судинних тканин та підвищує ризик розвитку атеросклерозу.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні