Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано лікувальні властивості кави

Названо лікувальні властивості кави

Этот материал также доступен на русском языке
Кава – популярний напій, який не лише збадьорює, але й має лікувальні властивості. Вчені провели дослідження та визначили, від яких хвороб допомагає філіжанка кави.

Від стресу

Міжнародне дослідження вчених із Португальського університету в Коїмбрі та Боннського університету показало: кофеїн блокує особливий рецептор та зменшує симптоми стресу. Це також підтверджується довгостроковим дослідженням Гарвардського університету. Його фахівці встановили, що жінки, які випивають чотири чашки кави з кофеїном на день, на 20 відсотків рідше страждають на депресію, ніж ті, що випивають лише одну чашку на тиждень.

Від хвороб мозку

Дані дослідників з Університету Балтімору свідчать, що регулярне вживання кави покращує тривалу пам’ять, а також забезпечує профілактику хвороб мозку. Люди, які споживають три чашки на день, менше схильні до деменції та хвороби Альцгеймера, – це пояснюється тим, що кофеїн інгібує відкладення тау-білка в головному мозку.

Крім того, кофеїн знижує ризик захворювання на хворобу Паркінсона.

Від хвороб серця

Люди, які випивають від трьох до п’яти чашок кави на день, не страждають на серцевий напад або інсульт так часто, як ті, що не п’ють каву, – це висновок Гарвардської школи громадської охорони здоров’я.

Завдяки своїм антиоксидантним та протизапальним властивостям кофеїн позитивно впливає на показники артеріального тиску.

Від хвороб печінки

Кава сприяє регенерації печінки. Згідно з дослідженням Національного інституту раку в Меріленді, у будь-якої людини, яка випиває дві-три чашки кави за 24 години до обстеження, показники печінки виявляються кращими, ніж у людей, які не пили кави напередодні. У каві містяться речовини, які знижують ризик цирозу та раку печінки.

Джерело: AgroTrend

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні