П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано звичайний продукт, який зміцнює імунітет і поліпшує зір

Названо звичайний продукт, який зміцнює імунітет і поліпшує зір

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо наш раціон збалансований, то дефіцит вітамінів і мікроелементів просто виключається. Причому іноді найзвичайніші продукти можуть мати найвищі корисні властивості.

Саме до таких належать курячі яйця. Це важливий продукт у харчуванні людини, зокрема й онкологічних хворих, оскільки містить вітамін А, який називають своєрідним вимикачем онкогенів. До того ж цей вітамін запобігає розвитку атеросклерозу судин, сприяє поліпшенню зору, посилює імунну систему, не пропускаючи хвороботворні віруси та бактерії в організм.

Міститься вітамін А, як і деякі інші жиро- та водорозчинні вітаміни, в яєчному жовтку. Білок яйця схожий на білок транспортної системи крові людини, розносить по організму корисні речовини, сприяє нормалізації обмінних процесів.

Щодо шкоди від вживання яєць щодня – це застаріла і безпідставна точка зору. Якщо людина веде здоровий спосіб життя, займається фізичною працею, спортом, не має надлишкової маси тіла, хронічних і судинних захворювань, яйця їй можна їсти щодня.

Так, спортсменам білок яйця потрібен для відновлення м’язів після навантажень. Дітям у період розвитку та росту можна щодня з’їдати по кілька яєць (варених, у вигляді яєчні або омлету, збитих з цукром тощо). До 50 років і жінкам, і чоловікам можна щодня вживати по 1-2 яйця, а вже у старшому віці враховують особливості організму. Якщо ж судини забиті бляшки холестеринів, жовчний міхур – каменями, крім того є проблеми з печінкою, слід вживати не більше 3-4 яєць на тиждень.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні